Europe oli foinikialainen prinsessa, jonka Zeus ryösti härän muodossa ja ui Europe selässään meren yli Kreetalle. Europea ja Kreetan rannikkoa suojeli pronssijättiläinen, Talos. Monissa taruversioissa Taloksen tappoi Medeia.

Yksi Europen ja Zeuksen pojista oli Kreetan kuningas Minos. Minoksella ja Pasifaella oli yhdessä useita lapsia, joiden joukossa olivat tyttäret Ariadne ja Faidra sekä pojat Androgeos ja Glaukos. Minotauros oli Pasifaen ja härän kammottava jälkeläinen, jonka Minos telkesi Daidaloksen tekemään labyrinttiin.

Daidalos tunnettiin taitavana rakentajana, keksijänä ja kuvanveistäjänä, joka myöhemmin pakeni Kreetalta itselleen ja pojalleen Ikarokselle rakentamillaan siivillä. Ikaros kuitenkin lensi liian lähelle aurinkoa, siivissä oleva vaha suli ja poika putosi mereen. Minoksen ja Pasifaen tyttäret Ariadne ja Faidra liittyvät Theseuksen tarinapiiriin. Pojista Androgeos kuoli Ateenassa joidenkin tarinoiden mukaan juonittelun uhrina. Glaukos puolestaan katosi kesken leikkien, mutta tietäjä Polyidos herätti pojan henkiin.