Lykinos

58

Foinikiasta hän tuntee Myrrhan ja tuon syyrialaisen onnettoman tarinan, joka liittyy paloitteluun, sekä näitä nuoremmat tarinat, jotka liittyvät Makedonian valtakauden alkuun, Antipatroksen röyhkeyteen ja kuningatar Stratoniken rakkauselämään Seleukoksen hovissa.

59

Egyptin tarinat ovat kaikkein mystisimpiä, joten vaikka tanssija osaa ne, joutuu hän esittämään tarinat symbolisesti. Viittaan Epafoksen ja Osiriksen tarinoihin ja jumalten muodonmuutoksiin villieläimiksi.

Ennen kaikkea tanssija tuntee jumalten rakkauselämän mukaan lukien itsensä Zeuksen ja kaikki ne hahmot, joiksi tämä muuttui.

60

Hän tuntee Hadeksen koko traagisen taruston rangaistuksineen ja syineen sekä Peirithoksen ja Theseuksen toveruuden, joka vei heidät Hadekseen asti.

61

Lyhyesti sanottuna tanssija ei jätä huomiotta mitään Homeroksen, Hesiodoksen ja parhaimpien runoilijoiden eikä varsinkaan tragedianrunoilijoiden teoksista.

Tässä oli valitsemani pieni otos kaikista tai pikemminkin lukemattomista aiheista. Loput jätän runoilijoille laulettaviksi, tanssijoille tanssittaviksi ja sinulle itsellesi löydettäviksi kertomieni tarinoiden samankaltaisuuksien perusteella. Tanssijalla täytyy olla kaikki nämä aiheet ja tarinat valmiina, ennalta valmistettuina ja mieleen painettuina, jotta hän voi hyödyntää niitä tarpeen mukaan.