Lykinos

5

Kerrohan minulle, Kraton, tuomitsetko tanssin ja teatteriesitykset häpeällisiksi ja iljettäviksi nähtyäsi niitä usein vai ilman mitään kokemusta! Jos nimittäin olet niitä nähnyt, sinulla on samat oikeudet mielipiteeseesi kuin minulla. Jos taas et, niin pidä varasi, ettet ajattele röyhkeästi ilman perusteita.

Kraton

Tämä nyt vielä puuttuikin! Pitäisikö minun, pitkäpartaisen ja harmaahapsisen miehen muka istua noiden neitimäisten ja mielipuolisten katsojien joukossa, vieläpä taputtamassa ja huutamassa ylistyssanoja jollekin turmioituneelle tyypille, joka kiemurtelee ilman mitään syytä?

Lykinos

Tuo puhe annettakoon sinulle anteeksi, Kraton. Jospa onnistuisin edes kerran taivuttelemaan sinut – vaikka vain kokemuksen takia – antautumaan silmät avoimina <tanssin ääreen>, niin olen varma, että muita edestäsi tyrkkien päätyisit varaamaan katsomon parhaan paikan, josta näkee ja kuulee kaiken.

Kraton

Taivas varjele, että antautuisin tuollaiseen niin pitkään kun jalkani ovat karvaiset ja partani nyppimätön! Nyt totisesti säälin sinua – olet kerta kaikkiaan menettänyt järkesi dionyysisen hulluuden seurauksena!