Myrrha oli kuninkaan tytär, joka houkutteli isänsä makaamaan kanssaan. Kun isälle selvisi, kuka hänen vuodekumppaninsa oli, Myrrha pakeni. Hän muuttui puuksi ja synnytti Adonis-pojan. Adonis kasvoi kauniiksi nuorukaiseksi Persefonen hoivissa eläen osan vuotta Haadeksessa ja osan vuotta maan päällä aivan kuten Persefone. Adonis kuoli metsästysretkellä ollessaan maan päällä.

Adonista palvottiin hedelmällisyyden jumaluutena, ja hän kuuluu antiikin uudestisyntymän jumaluuksiin. Adonis yhdistettiin tätä kautta myös egyptiläiseen Osirikseen, jonka oma veli Seth repi kappaleiksi. Luultavasti Lukianos viittaa tähän rinnastukseen puhuessaan onnettomaan syyrialaiseen liittyvästä paloittelusta (Tanssista 58).

Osiriksen vaimo oli Isis, joka kreikkalaisessa mytologiassa oli Zeuksen erään rakastajattaren, Ion, muodonmuutos. Io oli Argoksen kaupungin ensimmäisen kuninkaan, Inakhoksen, tytär. Zeus rakastui Ioon, ja harhauttaakseen Heraa Zeus muutti Ion valkoiseksi lehmäksi. Heraa ei kuitenkaan huiputettu. Hän asetti Argos-hirviön vartioimaan lehmäksi muutettua neitoa. Io pakeni lopulta Egyptiin saakka. Siellä Io sai takaisin ihmishahmonsa ja synnytti Zeukselle pojan, Epafoksen.