Danae oli Argoksen kuninkaan tytär. Kuningas oli sulkenut tyttärensä torniin, koska oraakkeli oli varoittanut Danaen pojasta. Zeus rakastui Danaeen ja lähestyi tätä kultasateena. Tästä syntyi poika, Perseus. Kun kuningas sai tietää pojan syntymästä, hän sulki äidin ja pojan arkkuun, joka viskattiin mereen. Arkku päätyi Serifoksen saarelle, jota hallitsi kuningas Polydektes ja jossa äidistä ja pojasta pidettiin hyvää huolta.

Kun Perseus oli kasvanut, kuningas Polydektes halusi päästä pojasta eroon – hän oli nimittäin rakastunut Perseuksen äitiin Danaeen. Polydektes houkutteli Perseuksen hakemaan hurjan Medusan pään. Medusa oli gorgon eli naispuolinen, käärmehiuksinen hirviö. Perseus onnistui tehtävässään jumalten avulla. Lopulta Perseus sai hallittavakseen Tirynsin kaupungin.

Palatessaan Medusan-surmamatkaltaan Perseus pelasti Andromedan ja sai tämän vaimokseen. Andromeda oli Etiopian hallitsijaparin, Kefeuksen ja Kassiopeian tytär, joka oli vaarassa kuolla. Kassiopeia oli nimittäin väittänyt olevansa nereidejä eli merenneitoja kauniimpi. Tästä kimmastuneena Poseidon lähetti merihirviön piinaamaan maata, ja ainoa keino päästä hirviöstä eroon oli uhrata tytär Andromeda. Perseus pelasti kahlitun Andromedan ja tappoi merihirviön. Näistä kaikista tuli myöhemmin tähtikuvioita.