Ismo-Pekka Heikinheimo

Ismo-Pekka Heikinheimo on pitkän linjan tanssitaiteilija, joka on tehnyt mm. kolme tilausteosta Helsingin juhlaviikoille, koreografioita ulkomaisille ja kotimaisille tanssiryhmille sekä kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa Namibiasta Islantiin, viidessätoista eri maassa ja lukuisilla festivaaleilla. Hänet tunnetaan taiteellisesta rohkeudesta ja harkitusta visuaalisuudesta. Hän yhdistää koreografiaa muihin taiteenlajeihin, kuten kuvataiteeseen, arkkitehtuuriin ja performanssiin. Hänelle tanssi ja koreografia on tapa olla maailmassa.

Heikinheimo on esiintynyt tunnettujen kansainvälisten koreografien teoksissa, koreografeina mm. Carolyn Carlson, Andrew Degroat, Sylvie Guillermin, Kilina Kremona, Didier Deschamps, Lea Anderson, Jessica Iwanson, Nanna Nilsson, Christine Meldahl ja Ólöf Ingófsdóttir.

Hän on tanssinut sekä suomalaisissa freelancekentän teoksissa että teatteri- ja tanssiteatteriryhmissä, mm. Helsingin kaupunginteatterissa, Svenska Teaternissa, Aurinkobaletissa, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa ja Tanssiteatteri Raatikossa. Koreografeina olivat mm. Tiina Brännare, Ulla Koivisto, Soile Lahdenperä, Riitta Pasanen-Willberg, Arja Pettersson, Liisa Priha, Anneli Rautiainen, Tarja Rinne, Salla Saarikangas, Mirja Tukiainen, Jorma Uotinen ja Raisa Vennamo.

Heikinheimo valmistui tanssija-koreografiksi London Contemporary Dance Schoolista vuonna 1989. Yhteisötanssin monimuotokoulutuksen hän suoritti vuonna 2006. Syksyllä 2014 hän valmistui taiteen maisteriksi Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta Aalto-yliopistosta. Vuonna 2015 hän teki kuratointiin liittyviä opintoja Tukholman taideyliopistossa.

Vuosina 1996–2001 Heikinheimo toimi tanssijantyön lehtorina Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella, vuosina 2005–2010 Keski-Suomen tanssitaiteen läänintaiteilijana ja perustamansa Tanssin Aika -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuodesta 2003 lähtien hän on toiminut Ismo Dance Companyn koreografina ja taiteellisena johtajana.